AMANDA DELARA

Amanda Delara fra Nes er en av de mest spennende artistene som kom til overflaten i fjor. Hun begynte å spille piano da hun var ei lita jente, og som ung tenåring bestemte hun seg for å skrive sin egen musikk. Selv om hun ikke har tatt noen formell musikkutdannelse vokste hun opp i et hjem fylt med flere klassiske instrumenter, så hun lærte seg selv å spille piano og fiolin.

Det tidligere teamet bak Nico & Vinz fikk øynene opp for Amanda gjennom tidlige coverlåter og musikk lastet opp på sosiale medier, som resulterte i at hun fikk kontrakt med deres eget indie label GR:OW Records. Disse lanserte også hennes første singel «Paper Paper», som raskt ble A-listet på P3 og som nådde topp 30 på Hype Machine, og var #1 på deres Twitter-liste. Med over 1 million streams klatret Amanda til topp 20 på Spotify Viral både i USA og globalt.

Sommeren 2016 ble hun plukket opp av artistprogrammet Red Bull Sound Select, som resulterte i et utsolgt Parkteatret i Oslo, hvor hun blant annet delte scene med britiske Dua Lipa. Amanda har tidligere vært på turné med Nico & Vinz som special guest, så forventningene er skyhøye til dette unge talentet.

Med Mablis og en rekke andre festivaler både her hjemme og i utlandet på plakaten, er vi sikre på at 2017 blir Amanda Delaras år!