Frivillig

Bli med å skape Mablis 2018!

Etter to fantastiske år med verdens fineste festival i Vålandsskogen er vi nå i gang arbeidet med festival for tredje året på rad. De to første årene har vært preget av landets flotteste frivillige, og vi strekker nå ut en hånd igjen og håper at nettopp du vil være med å skape noe helt unikt som frivillig under Mablis 8.-9.juni 2018!

Det å være frivillig er en fantastisk og helt spesiell opplevelse. Du blir kjent med mange nye mennesker, får nye arbeidserfaringer, opplever festivalen fra innsiden og ikke minst musikkopplevelser du ikke vil gå glipp av. Som frivillig blir du tatt godt vare på når du er på jobb. Du vil få opplæring av en teamleder på det området du ønsker å jobbe, du får mat og drikke når du er på jobb og selvfølgelig dagspass til den dagen du ikke jobber. Jobber du to dager i forkant gir vi deg pass til begge dagene under festivalen.

Søknadsskjema finner du her. 

Når og hvor mye jobber jeg?

Som frivillig på Mablis kan du velge å jobbe enten før festivalen eller under festivalen:

 • Jobber du før festivalen starter må du jobbe 2 skift på 12 timer hvis du er over 18 år, og 3 skift på 8 timer hvis du er under 18 år. Du får da pass til å gå på festivalen begge dager.
 • Jobber du under festivalen blir du satt opp en av dagene, og du får dagspass til den dagen du ikke jobber.

Hva får jeg som frivillig?

 • Festivalpass (dersom du jobber før festivalen) eller dagspass (dersom du jobber under festivalen)
 • T-skjorte
 • Mat og drikke når du jobber
 • Frivilligfest og en unik festivalopplevelse!

Er det aldersgrense for å søke?

Ja, du må være 16 år for å jobbe på festivalen. Noen av gruppene (bar, billett og publikumsservice) krever at du må være 18 år.

Arbeidsområder

Når du søker deg som frivillig til Mablis kan du rangere dine 3 gruppeønsker. Dette gjør du i søknadsskjemaet.
Vi kan ikke love deg førstevalget ditt, men skal gjøre vårt beste for at du blir plassert i en gruppe du vil trives i!
Tre av gruppene krever at du er 18 år for å søke. De andre gruppene har vi 16-års aldersgrense på.

Bar (18 år)
Jobber du i baren serverer du tørste festivalgjester. Her er det viktig å være hyggelig og serviceinnstilt. Til tider kan det være mye trøkk så du må like høyt tempo så køene går unna. Husk at du må være over 18 år for å stå i baren.

Billett (18 år)
Billett er det første stedet festivalgjestene kommer til når de skal inn på Mablis. Her selger du billetter, bytter billetter i bånd eller registrerer de som har akkrediterte billetter. Husk at du må være over 18 år for å stå i
billetten.

Publikumsservice (18 år)
Her er du festivalens vertskap på området. Du skal sjekke bånd på gjestene når de skal inn på festivalen og være vakt på forskjellige poster så ingen publikummere havner på avveie. Rett og slett passe på at vi har det sikkert, trygt og trivelig på Mablis i samarbeid med profesjonelt vakthold. Husk at du må være over 18 år for å jobbe med publikumsservice.

Rigg
Vi har et stort område som skal rigges og klargjøres for festival. Vi trenger derfor deg som har litt praktiske egenskaper og som liker å være litt handy – det kan bli noen tunge løft inni mellom. Vi trenger også noen som hjelper oss med arbeid rundt scenene under selve festivalen, så her trenger vi riggere både før og under festivalen.

Miljø
Når du jobber i miljø sørger du for at publikum har et ryddig og rent festivalområde rundt seg. Her beveger du deg rundt på hele området så du får med deg mye av det som skjer på Mablis!

Mablis-patruljen
Her kan du bli plassert på litt forskjellige poster, men i all hovedsak gjelder det å passe på at de andre frivillige har det fint på Mablis. Våre frivillige er spredt rundt på hele festivalområdet og Mablis-partuljen sørger for at alle frivillige får vann/kaffe og litt påfyll med snacks eller frukt. Det kan også være å ta i mot de frivillige når de kommer på jobb og sørge for at frivilligområdet er et hyggelig sted å ha pause. Det kan være å hjelpe til med dekor og skilting på området i forkant av festivalen, og det kan være å hjelpe til med catering og klargjøre for matserveringer. I tillegg kan det være å bidra på alle mulige andre poster hvor det trykker som mest når festivalen er i gang. Her må du være fleksibel så dette er en jobb for deg som liker variert arbeid. Skriv gjerne i søknaden om du har noen spesielle erfaringer eller skills som kan komme godt til nytte!

Informasjon om søkeprosessen

 • Du vil motta en mail etter 15. april om din søknad som frivillig på Mablis er godkjent. Dersom du melder deg på etter dette vil du få informasjon fortløpende. Vær obs på at vi kan ha stor pågang og det kan ta noe tid før du får tilbakemelding.
 • Du vil motta en mail mellom 1. og 15. mai om hva du skal jobbe med på Mablis. Dersom du melder deg på etter dette vil du få informasjon fortløpende. Vær obs på at vi kan ha stor pågang og det kan ta noe tid før du får tilbakemelding.
 • Mellom 15. mai og 1. juni ringer din gruppeleder deg for å avtale arbeidstider og gi deg annen praktisk
  informasjon.

Generelle krav til frivillige

 • At du møter opp til avtalt tid og jobber alle avtalte timer. Du vil bli fakturert for festivalpass/dagspass hvis du henter ut billetten og ikke jobber avtalt antall timer. Dersom du ikke kan jobbe skal du si i fra så fort som mulig.
 • At du er hyggelig mot publikum og de du jobber sammen med.
 • Du skal være edru på jobb.
 • Huske på at du er festivalens ansikt utad. Du må være smilende og imøtekommende når du er på jobb, og også huske at du representerer Mablis selv når du ikke er på jobb.

Har du spørsmål kan du sende mail til frivillig@mablisfestivalen.no - vi gleder oss!