Ingrid Bergtun skal sy for Mablis

Ingrid Bergtun skal sy for Mablis

with Ingen kommentarer

Symesterskapet-Ingrid skal gi gamle gardiner nye liv som fete, fargerike Mablis-gymbager.

– Jeg liker tanken på at materialene har hatt en funksjon i et tidligere liv, hvis du skjønner, sier Ingrid Bergtun entusiastisk, mens fingrene glir over ulike tekstiler i sterke farger og blomstrete mønstre.

Mablis treffer Bergtun mellom hyllene med brukte gardiner i Fretex-butikken i Breigata. Her er den NRK-aktuelle Sandefjord-jenta stadig innom på jakt etter materialer hun kan sy om til noe nyttig – og kult.

– Jeg synes det er viktig å gjenbruke stoff og å vise at det man lager, kan bli like kult som nye klær, og kanskje til og med kulere, sier Bergtun.

Fretex gir – Ingrid syr

Framover får Bergtun enda mer å henge fingrene i, når hun skal lage gymbager for Mablis – med stoff donert fra Fretex.

– Det blir skikkelig kult! Jeg er fan av både Fretex og Mablis, så dette blir en kjempebra kombo, sier hun.

Bergtun, som i disse dager er å se i NRK-programmet Symesterskapet, har rundt 6 000 følgere på Instagram-profilen sin. Der deler hun filmer og bilder av produktene hun tryller fram fra gamle, brukte materialer. Og det er ikke første gang hun setter nålen i en gymbag.

– Gymbagene jeg har laget tidligere, ble en kjempesuksess på Instagram, og mange har spurt om å få kjøpe dem, forteller Bergtun.

– Mablis-bagene er det perfekte festivaltilbehøret

Bergtun gleder seg til å velge ut mønstre og stoff til Mablis-bagene, som hun røper vil få et retro uttrykk.

– Jeg fant en kul gul gardin nå nettopp, som jeg tenkte jeg skulle bruke. Det er veldig mange kule retro stoffer der ute, og mange av gardinene er blomstrete. Det gjør at bagene krasjer mellom det sporty og det søte, blomstrete, og det blir veldig kult, forklarer hun.

Den engasjerte syersken ser for seg at gymbagene blir det perfekte festivaltilbehøret i Vålandsskogen til sommeren.

– Det er jo ofte et problem på festival at du ikke helt vet hvor du skal ha tingene dine. Med denne bagen kan du ha alle tingene dine på ryggen, og den er ikke i veien eller irriterende, humrer hun, før hun fortsetter:

– Jeg håper at folk synes de er like fete som jeg synes de er, og at de kan bruke dem med stolthet.

– Kult med gjenbruk

Fretex mottar flere tonn klær hvert år, og ifølge butikkleder for Fretex-butikken i Breigata, Martha Nordal, er det stadig flere som velger å ta i bruk, eller sy om, brukte klær.

– Vi håper at Ingrids gymbager kan få enda flere til å få øynene opp for hvor kult det er med gjenbruk og redesign, sier hun.

I Mablis-leiren sier festivalsjef Eirin H. Sandstad seg enig:

– Det blir stas å se disse fine, blomstrete baggene i mylderet på Våland til sommeren. Og det kjekkeste av alt er at de er laget av brukte materialer som har fått nytt liv – vi heier på gjenbruk.

Har du lyst på en Mablis-gymbag?

Det dukker snart opp informasjon i våre sosiale kanaler om hvordan du kan kapre en gymbag. Følg Mablis på Facebook og Instagram for muligheten til å stikke av med Mablis 2018s mest praktiske festivaltilbehør.

Ingrid Bergtun står i en Fretex-butikk og viser fram en av gymbagene hun har sydd selv.