STVG Kartell

STVG Kartell er et nyoppstartet plateselskap for de mest spennende urbane artistene i Rogaland, startet av Tore Pang og Izabell.

Fra sitt studio i Hillevåg pumper kartellet ut ny musikk fra unge talenter som Icy Arn (17) og Kiddo Kæsh (18), og nye spennende prosjekter som VATR og SAXXEMARK. 

Icy Arn ble nylig radiolistet på NRK P3 med låten Brokeboi, hans andre låt. Den har på kort tid blitt streamet over hundre tusen ganger på Spotify. Icy lager sine egne beats, produserer låtene selv og kan rappe/synge på både norsk, engelsk og islandsk, som han viste nylig da han spilte Brokeboi og en cover av Post Malones "Psycho" hos Christine på NRK P3. 4. mai slipper han sin neste single, Solrik.

Kiddo Kæsh er kanskje det største urbane talentet i Stavanger for tiden. Hans særegne dype stemme, Stavangerdialekt med rulle r-er og mørke historier over tunge, melankolske beats har gitt han en solid fanbase. Siden debuten høsten 2017 har han spilt en drøss med spillejobber, som support for Kamelen og King Skurk One, men også på Verkstedet i Oslo og Sukkerhuset i Trondheim. EP-en hans "Bag maskå" slippes 27. april.

VATR debuterte 1. mars 2018 med låten «Sa d t na» på STVG Kartell. Duoen har i flere år vært en viktig del av hiphop-miljøet i regionen både som soloartister og som medlemmer av kollektivet Corna Bros. Både tekstene og musikken til VATR reflekterer ytterpunktene og balansen i tilværelsen, noe som gjør dem til et av de mest spennende prosjektene fra regionen. Neste single "Vår" slippes i løpet av mai.

SAXXEMARK er en nyoppstartet duo som slapp sin første låt i januar 2018. "La meg" ble Ukens Single hos Norsk på Spotify og listet på flere lokale radiostasjoner. Likevel ble det mest oppmerksomhet når filming av musikkvideoen ble stoppet av politiet og en av medlemmene anmeldt for å kjøre med en mann på taket frem og tilbake over bybrua. Ny single fra SAXXEMARK er ventet i løpet av mai.

Kjøp festivalpass!