5 Finalister klare for Mablis-stipendet

5 Finalister klare for Mablis-stipendet

with Ingen kommentarer

Til årets festival ønsker Mablis å løfte frem nye musikere som fortjener ekstra oppmerksomhet. Vi inviterte nemlig publikum i regionen til å nominere Stavanger-artister og band som kan konkurrere om «Mablis-stipendet», en pengepremie på KR 25.000,- og en spot på årets festivalprogram.

– Det har vært en overveldende interesse for stipendet, sier presseansvarlig, Kristine Grude Nesvik. På bare noen få dager fikk vi nærmere 900 nomineringer, fordelt på 87 forskjellige band og artister.

Etter timevis med lytting har juryen, bestående av bl.a. Haley Shea (Slutface), Tore Pang (Kriminell Kunst), kommet frem til fem unge og lovende finalister som skal knive om førsteplassen.

– Likt for alle nominerte er at de alle skriver og produserer sine egne sanger, jobber hardt og har stort potensiale, sier Espen Håland, bookingansvarlig på Tou. Han er en av ni jurymedlemmer som har håndplukket finalistene til årets stipend.

Finalistene er som følger:

Deception

Et ungt og energiladd band fra Sandnes/Stavanger området som spiller hardbarsket metall. Med sine kraftige riff og fine melodier kan de fort gi deg en heftig bakoversveis. Tidligere har bandet vunnet Sandnes Sparebanks Publikumspris, der de samlet sammen hele 2670 stemmer. «Vi skal mobilisere alle vi kjenner!» utbryter trommis Einar Petersen, etter de får nyheten om nominasjonen.

I tillegg til Einar, består bandet av Sindre Wathne Johnsen på gitar og vokal og Hans Jacob Bjørheim på gitar.


Finding Neo

Finding Neo er en indie duo, bestående av vokalist Andrea Ådland og gitarist og produsent Mathias Keilegavlen. Sistnevnte representerer Strandalandet og er opprinnelig fra Tau.

– Finding Neo er ikke knyttet til en spesifikk sjanger, og det er noe av det så gjør dem så unike sier Angelica Manke, jurymedlem og leder i UFLAKKS Stavanger. «I stedet for å legge på tracks tar de heller med seg åtte personer inn i studio og på scenen for å gjøre musikken så organisk som mulig».

Icy Arn

«Åhhh, nå blei eg glad. Eg blei skikkelig glad nå. Herregud eg blei glad nå» sier en smule overrasket Icy Arn etter han fikk telefonen om nominasjonen.

Stavanger-islendingen, som egentlig heter Arnar Thoroddsen, produserer, skriver, synger og rapper selv. For å beskrive hip hop-kometen trekker jurymedlem Tore Pang paralleller til godtehyllen. «Han er en drops i et ellers nokså hardt og mørkt hip hop univers.»

Solå

Litt ut av ingenting har det muligens dukket opp en ny, norsk bedroom pop-stjerne fra Stavanger. Sol Sunnanå Eriksen, under navnet Solå, er artisten som kom inn fra sidelinjen og ga samtlige i Mablis-panelet gåsehud. Over de siste månedene har Stavanger-jenta jevnt og trutt lagt ut deilig og svevende musikk av ypperste kvalitet på Soundcloud.

 

Starpalace

Starpalace byr på alt fra harmoniske popmelodier til øredøvende spacerock. Deres første singel «Fireworks» ble sluppet i 2018 og er i følge bandet selv, en sang som ble lagd med et mål om å få den fremført i Vålandsskogen under Mablis. «Det å kunne spille på Mablis er noe vi har drømt om siden festivalen begynte. Vi har alle gått der fra starten og håper virkelig vi kan vinne dette» sier Erlend Færvåg, gitarist og vokalist i Starpalace.