Mablisfestivalen Kjøp billett

16-17. JUNI 2023

Meny

Dagny

Få artister treffer publikum like umiddelbart som DAGNY, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat», og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 600 millioner strømminger.

Dagny Norvoll Sandvik vokste opp i et musikalsk hjem, men det var da hun flyttet til London tidlig i 20 -årene at hun for alvor fant sitt fotfeste som musiker og låtskriver. Til tross for at hun fortsatt omtales som ung og lovende, har hun allerede etablert seg som en av tungvekterne i det norske poplandskapet med høythengende radiolistinger, festivalspotter, utsolgte headlinershow og spektakulære TV- opptredener.

Dagny viste at hun var langt fra en one hit wonder da hun fulgte opp «Backbeat» med låter som
«Fool’s Gold» feat BØRNS, og EPen «Ultraviolet» det samme året. EPen fikk et samlet kritikerkor til å kaste høye terningkast og beskrive henne som Norges nye internasjonale pophåp.

Blant hennes mange meritter var hun VEVOs One to watch i 2017, og Dagny har vært P3 Gull og Spellemann-nominert utallige ganger.

Etter å skrevet over 250 låter og vært i sessions og studioer verden over, slapp Dagny Side A av
debutalbumet Strangers / Lovers før sommeren. Albumet ble endelig komplett når hun gav ut andre del, og dermed debutalbumet Strangers / Lovers i sin helhet, den 2. oktober. Dagny’s debut album har blitt kritikerrost av blant andre BBC, Billboard og Independent, som skriver «Strangers / Lovers, is a veritable koldtbord of slick, danceable tracks that capture both the euphoria of love and the defiance of heartbreak».

Albumet inneholder store poplåter som «Come Over» som lå tre uker på toppen av den norske
radiolista, og «Somebody» som i dag har over 19 millioner strømminger, har vært A-listet på
både NRK P1 og NRK P3 og ligger fortsatt på topp 15 på Spotify Norge, 5 måneder etter utgivelsen.

– Tematikken til låtene på Strangers / Lovers gjorde at jeg tidlig tenkte på det som et konseptalbum, forteller Dagny, og legger til at hun ønsket at lytteren skulle få tilbringe tid med hver kontrastfylte del. Side A tok for seg starten av og den første tiden i et forhold, mens Side B tar for seg tiden etter et brudd. Som lytter får man være med på en reise inn, gjennom og ut av et forhold.

Dagny forteller videre om forskjellen på Side A og Side B:
– Det er hovedsakelig det tekstlige som skiller Side A og Side B. Men vi har også prøv å gjenskape
tematikken og reisen gjennom hele forholdet i det musikalske. På Side A er dette blir tydeliggjort ved at den er gjennomprodusert, og alt føles ut som det glir og stemmer. Side B fremstår muligens som en litt mer «humpete» reise. Spriket mellom følelsene og uttrykkene i disse låtene også kommer frem i det musikalske. Fra det trivielle, til det såre, til det nakne og brutalt ærlige, til «alt går bra med meg», til fortvilelsen, til lettelsen, til vemodigheten. For oss så blir de musikalske sprikene i 2. halvdel derfor en styrke.