Mablisfestivalen Kjøp billett

16-17. JUNI 2023

Meny

Janove

Spesielle tider krever spesielle løsninger og dermed ble Janove utfordret til å sette sammen en ny konsert for et relativt lite og eksklusivt hjemmepublikum i Vålandsskogen på årets Mablisfestival. Han var ikke særlig vanskelig å be!

Her ryktes det om en topptrimmet artist som slapp sitt siste album, «Barrikadeballader» så sent som i fjor høst, turnerte land og strand med over 30 konserter under pandemien og fortsatte suksessen med en måneds lang kritikerrost nordnorgeturné i mars i år. Altaposten var svært begeistret over konserten i nord og trillet sekser med denne beskrivelsen:

«Janove er et oppkom av kreativitet. Hver låt en fortelling, en reise, marinert i entertainer-, teater-, musikal- og kabaretdynamikk. Tydelig inspirert av Tom Waits, med avtrykk av melankolikeren Nick Cave og multikunstneren David Bowie i sine utgivelser og i sceneuttrykk. På en smått fascinerende måte er eks-kaizeren på samme tid både kongelig suveren og folkelig jovial, både introvert og ekstrovert, både syperstylet og selvironisk.»

«En mer intens tilstedeværelse på scenen skal man lete lenge etter.»
– Bernard HienerWadel

Janove om konserten:

Jeg er superglad for å få spille på hjemmebane i Stavanger i en slik spesiell utgave av Mablisfestivalen. På grunn av den hersens Pandemonen må vi jo alle snu oss rundt flere ganger før det til slutt blir showtime. For min del ble det lagt opp til å spille med fult band i sommer, men restriksjoner på kapasitet gjorde det umulig å gjennomføre for oss. I stedet kan jeg tilby min solokonsert i forskjellige versjoner i sommer. Men ingen av mine konserter blir mer unik enn denne som jeg setter sammen for Mablis og hjemmepublikummet i Stavanger.

Her kjenner jeg så godt til mulighetene, folkene, kollegene, arrangørene osv. Da er det gøy å finne på noe nytt. Så jeg kommer til å åpne festivalen tidlig kveld, fredag 18 juni som første artist ut med en slags «Best of» fra solokatalogen, nedstrippet til piano, pumpeorgel og gitar. Jeg setter opp hele min fullproduksjonsscenografi for anledningen og har med en musikalsk hjelpende hånd i multi-instrumentalist, Børge Fjordheim, jeg tar med litt visuelt teatralsk krydder i vår aktive scenograf, og kanskje det dukker opp en liten strykekvartett her og  der…

Velkommen til konsert!
Janove