Mablisfestivalen Kjøp billett

16-17. JUNI 2023

Meny

Suncraft

I 2020 vant stonerrockerne i Suncraft spillejobb på Mablis – og Mablisstipendet på 25.000 kroner.

Nesten 4000 nominasjoner ble fordelt på 200 lokale band og artister. Til slutt var det Suncraft, et rockeband med base i Oslo, som stakk av med seieren. Rasmus Skage Jensen fra Tasta er vokalist og spiller bass. Med seg hadde han Sigurd Grøtan og Vebjørn Rindal Krogstad på gitar og Tobias Paulsen på trommer.

Gjengen blåste juryen av banen med sin drivende, catchy stonerrock og gjennomførte lydbilde. Dette er et band som oser av kvalitet, uttalte juryen i forkant av finalekonserten.

Uten gimmicker og med den noe postmoderne holdningen «anything goes» spiller de et uforutsigbart riffbonanza av et repertoar. Låtene tar sidesprang og vendinger med innflytelser fra rockens mange undersjangre, knyttet sammen i vanntette komposisjoner. Det lyriske universet deres utforsker temaer som konspirasjon og ensomhet i en utforskende og undrende stil. La Suncraft valse deg sakte inn i deres sjelfulle, lekne rockeverden!

Siden bandet ble stiftet i sent 2017, har Suncraft spilt flittig rundt på klubbscener i Norge.  Målet har vært enkelt: å spille eksplosivt energiske liveshow det er umulig å ikke bli revet med av. I mars 2020, kun måneder etter de slapp sin første EP, Saigon, tok konsertene brått og uventet slutt. Mens kultur-Norge blødde, prøvde bandet å snu nedstengningen til noe positivt, ved å fokusere alle krefter på låtskriving. Resultatet ble debut-albumet, Flat Earth Rider, som skal gis ut i løpet av sommeren.

Nå skal Suncraft igjen opp på scenen og ta sitt voksende publikum med storm!