Mablisfestivalen Kjøp billett

17-18. JUNI 2022

Meny

Frivillig

Mablis har landets fineste frivillige! Festivalen i år blir noe annerledes enn slik vi kjenner den fra før, men vi ønsker å få til noe sammen i Vålandsskogen på tross av den rare tiden vi lever i. Vi håper derfor at nettopp du vil være med å skape noe helt unikt som frivillig under Mablis 18.-19. juni 2021!

Det å være frivillig er en fantastisk og helt spesiell opplevelse. Du blir kjent med mange nye mennesker, får nye arbeidserfaringer, opplever festivalen fra innsiden og ikke minst musikkopplevelser du ikke vil gå glipp av.

Som frivillig blir du tatt godt vare på når du er på jobb. Du vil få opplæring av en teamleder på det området du ønsker å jobbe og du får mat og drikke når du er på jobb. Vi vil også tilrettelegge og ivareta smittevern gjennom dagene, og sørge for en trygg arbeidsplass.

Siden Mablis i år blir annerledes og vi har svært få billetter i omløp har vi ikke anledning til å gi dagspass til den dagen du ikke jobber. Du vil derfor få med deg alt som skjer den dagen du jobber, og vi kommer i stedet til å invitere til en skikkelig kick-ass frivilligfest høsten 2021 som takk for innsatsen!

Bli frivillig (NO) Volunteer (EN)

Frivillig på Mablis:
Som frivillig på Mablis kan du i år kun jobbe som frivillig under selve festivalen, altså ikke i forkant for å tjene inn til et festivalpass. Det vil også si at dersom du jobber fredagen har vi dessverre ikke anledning til å gi dagspass til lørdagen. Du vil derimot få med deg det som skjer den dagen du er på jobb. For å prøve å veie opp for dette kommer vi til å invitere alle frivillige til en skikkelig feiring høsten 2021. Et skift under festival er på 10-12 timer.

Som frivillig får du:

 • Frivillig t-skjorte
 • mat og drikke mens du er på jobb
 • Gode arbeidserfaringer og attest om du ønsker
 • Nye venner og fantastiske musikkopplevelser!
 • Invitasjon til en heidundranes feiring av alle frivillige høsten 2021

Aldersgrense
Du må være fylt 16 år for å jobbe på Mablis. Noen av gruppene (bar, billett og publikumsservice) krever at du må være 18 år.

Arbeidsområder
Når du søker deg inn som frivillig til Mablis kan du legge inn 3 ønskede arbeidsområder. Dette gjør du i selve søknadsskjemaet. Vi kan ikke love deg førstevalget ditt, men skal gjøre vårt aller beste for at du blir plassert i en gruppe du vil trives i.

Har du ønsker om å jobbe sammen med noen du kjenner fra før? Dette kan du også notere i søknadsskjemaet, så skal vi prøve å ordne dette for dere!

Servering (18 års aldersgrense)
I denne gruppen gjelder det å servere festivalgjester både mat og drikke. På grunn av tiden vi er inne i får ikke gjestene komme til verken baren eller matstasjonen for å handle selv, så her er det vi som må ut til gjestene der de sitter. Det er viktig å være hyggelig og serviceinnstilt, og i år ser vi spesielt etter deg med erfaring og bakgrunn fra servering. Til tider kan det være mye trøkk så du må like høyt tempo for å få bestillingene unna, og du må ha kontroll på hva som skal til hvilke gjester. Dette kan bli en travel jobb, men du får virkelig opplevd Mablis tett på!

Billett (18 års aldersgrense)
Billettområdet er det første stedet festivalgjestene kommer til år de skal inn på Mablis. Her selger du billetter, bytter billetter i bånd eller registrerer de som har akkrediterte billetter.

Publikumsservice (18 år)
Her er du festivalens vertskap på området. Du skal sjekke bånd på gjestene når de skal inn på festivalen og være vakt på forskjellige poster så ingen publikummere havner på avveie. Rett og slett være med å passe på at alle har det sikkert, trygt og trivelig på Mablis i samarbeid med profesjonelt vakthold.

Miljø
Når du jobber i miljø sørger du for at publikum har et rent og ryddig festivalområde rundt seg, og ikke minst vil mange av oppgavene bestå i å ivareta smittevernsregler for å gi alle en trygg festival. Dette er en jobb hvor man beveger seg mye rundt på området så du får med deg mye av det som skjer på Mablis!

Generelle krav til frivillige

 • Det er viktig at du møter opp til avtalt tid, klar for å jobbe og jobber dine avtalte timer.
 • Du skal gi beskjed til din kontaktperson i Mablis så snart som mulig dersom du kommer for sent til skiftet eller ikke kan møte på jobb fordi du vet at Mablis avhenger av din arbeidskraft.
 • Det er viktig at du er hyggelig mot festivalens gjester og de du jobber sammen med.
 • Du skal være edru på jobb.
 • Du skal huske på at du er festivalens ansikt utad i møte med publikum. Du må være serviceinnstilt og imøtekommende når du er på jobb, og huske på at du representerer Mablis selv når du ikke er på jobb.
 • Du skal ikke uttale deg til media på vegne av Mablisfestivalen.
 • Du skal gi beskjed til nærmeste profesjonelle sikkerhetsvakt dersom du f.eks. ser mindreårige drikke alkohol, veldig berusede personer eller potensielle farlige situasjoner som kan oppstå.
 • Du skal være en god ambassadør for Mablis og bidra til et godt arbeidsmiljø ved å være smilende og tålmodig.

Har du spørsmål kan du sende mail til frivillig@mablisfestivalen.no – vi gleder oss!