Mablisfestivalen Kjøp billett

17-18. JUNI 2022

Meny

Frivillig

Mablis har landets fineste frivillige og håper at nettopp du vil være med å skape noe helt unikt under Mablis 17.-18. juni 2022!

Det å være frivillig er en fantastisk og helt spesiell opplevelse. Du blir kjent med mange nye mennesker, får nye arbeidserfaringer, opplever festivalen fra innsiden og ikke minst musikkopplevelser du ikke vil gå glipp av.

Som frivillig blir du tatt godt vare på når du er på jobb. Du vil få opplæring av en teamleder på det området du ønsker å jobbe og du får mat og drikke når du er på jobb. Vi vil også tilrettelegge og ivareta smittevern gjennom dagene, og sørge for en trygg arbeidsplass.

 

Bli frivillig (NO) Volunteer (EN)

Frivillig på Mablis:

I juni 2022 er Mablis endelig tilbake for fult! Nå trenger vi din hjelp til å få det hele til å gå på skinner og skape den beste utgaven av Mablis.

Under pandemien greide vi å gjennomføre Mabl-ish, en mindre versjon som tok hensyn til restriksjonene som var gjeldende i juni 2021. Dette lot seg gjøre på grunn av våre fantastiske frivillige, som jobbet og sto på uten å selv kunne dra på festivalen. I år tar vi igjen for alt det tapte, og vi håper du vil være med!

Som frivillig får du:

 • Festivalpass
 • Frivillig t-skjorte
 • Mat og drikke mens du er på jobb
 • Gode arbeidserfaringer og attest om du ønsker
 • Nye venner og fantastiske musikkopplevelser!
 • Evig takknemlighet
 • En egen fest til ære for de frivillige

Aldersgrense
Du må være fylt 16 år før festivalstart for å være frivillig på Mablis. Noen av gruppene, som bar, billett og publikumsservice, krever at du må være over 18 år.

Arbeidsområder
Når du søker deg inn som frivillig til Mablis kan du legge inn 3 ønskede arbeidsområder. Dette gjør du i selve søknadsskjemaet. Vi kan ikke love deg førstevalget ditt, men skal gjøre vårt aller beste for at du blir plassert i en gruppe du vil trives i.

Har du ønsker om å jobbe sammen med noen du kjenner fra før? Dette kan du også notere i søknadsskjemaet, så skal vi prøve å ordne dette for dere!

Servering (18 års aldersgrense)
I denne gruppen gjelder det å servere festivalgjester drikke. Det er viktig å være hyggelig og serviceinnstilt. Du trenger ingen erfaring, da opplæring vil bli gitt. Til tider kan det være mye trøkk så du må like høyt tempo for å få bestillingene unna. Dette kan bli en travel jobb, men du får virkelig opplevd Mablis tett på!

Billett (18 års aldersgrense)
Billettområdet er det første stedet festivalgjestene kommer til år de skal inn på Mablis. Her selger du billetter, bytter billetter i bånd eller registrerer de som har akkrediterte billetter.

Publikumsservice (18 år)
Her er du festivalens vertskap på området. Du skal sjekke bånd på gjestene når de skal inn på festivalen og være vakt på forskjellige poster så ingen publikummere havner på avveie. Rett og slett være med å passe på at alle har det sikkert, trygt og trivelig på Mablis i samarbeid med profesjonelt vakthold.

Miljø
Når du jobber i miljø sørger du for at publikum har et rent og ryddig festivalområde rundt seg. Dette er en jobb hvor man beveger seg mye rundt på området så du får med deg mye av det som skjer på Mablis.

Rigg
Før festivalen kan åpnes for publikum, må vi bygge den! Og når festivalen er over og de siste har dratt, må vi pakke den sammen igjen. Dine oppgaver som rigger blir å sette opp telt, gjerder, legge veiduk, og å bære ting hit og dit.

Potet
Hvis du ikke helt vet hva du vil jobbe med og er åpen for å plasseres der vi har mest bruk for deg, eller kanskje bytte litt på oppgaver underveis, kan du huke av på dette.

Generelle krav til frivillige

 • Det er viktig at du møter opp til avtalt tid, klar for å jobbe og jobber dine avtalte timer.
 • Du skal gi beskjed til din kontaktperson i Mablis så snart som mulig dersom du kommer for sent til skiftet eller ikke kan møte på jobb fordi du vet at Mablis avhenger av din arbeidskraft.
 • Det er viktig at du er hyggelig mot festivalens gjester og de du jobber sammen med.
 • Du skal være edru på jobb.
 • Du skal huske på at du er festivalens ansikt utad i møte med publikum. Du må være serviceinnstilt og imøtekommende når du er på jobb, og huske på at du representerer Mablis selv når du ikke er på jobb.
 • Du skal ikke uttale deg til media på vegne av Mablisfestivalen.
 • Du skal gi beskjed til nærmeste profesjonelle sikkerhetsvakt dersom du f.eks. ser mindreårige drikke alkohol, veldig berusede personer eller potensielle farlige situasjoner som kan oppstå.
 • Du skal være en god ambassadør for Mablis og bidra til et godt arbeidsmiljø ved å være smilende og tålmodig.

Har du spørsmål kan du sende mail til frivillig@mablisfestivalen.no – vi gleder oss!