Mablisfestivalen Meny

Nyheter 2024

Lyse + Mablis = Mablisstipendet 2024

For tredje år på rad lyser Lyse opp veien for lokale musikktalenter gjennom Mablisstipendet – et springbrett for artister som drømmer om de store scenene. Med en saftig sjekk på 25 000 kroner og en garantert spillejobb på Mablis 2024, bidrar dette samarbeidet til utvikling av det lokale kulturlivet.

I et musikalsk univers hvor drømmer støtt og stadig søker sin scene, er Lyse blitt med på laget for å realisere noen av disse gjennom Mablisstipendet.

Med et beløp på 25 000 kroner fra Lyse og en spillejobb på Mablis, er Mablisstipendet ikke bare et stipend; det er for mange en drøm som blir virkelighet. Prosessen er like demokratisk som den er inspirerende – med nominasjoner som strømmer inn fra folket selv, til finalistene som blir plukket ut av en nøye utvalgt jury før folket stemmer frem en heldig vinner. Finalen finner sted på Blåveis 12. april.

«Å vinne mablisstipendet har ikke bare vært en drøm i oppfyllelse, mens også en gyllen sjanse til å kickstarte en profesjonell karriere som artist. Det var den siste bekreftelsen jeg trengte for å virkelig satse på musikk. Den gode eksponering og pengetilskudded har lagt et grunnlag for en ny fase i prosjektet mitt, som iverksettes nå i vår – dette inkluderer høyere produksjonskvalitet, et fullført visuelt univers, og hyppigere utgivelser/konserter, som trolig ikke hadde vært mulig uten forspranget fra Mablis. Det har også ikke minst vært en utrolig lærerik prosess både i form av erfaring og nye vennskap med kunnskapsrike personer. Jeg gir det terningkast 10/10, ville absolutt anbefalt!» – sier Bastian Tjensland fra Bastian!, fjordårets vinner av Mablisstipendet.

Det er stor stas at Lyse kan være lagspiller ovenfor unge musikere og hjelpe artister både med midler og scenetid!» skriver Lyse.

Stipendet er et symbol på muligheter, og viser vei for hvordan private og offentlige aktører kan spille en avgjørende rolle i å nære det lokale kulturlivet.

Mablisstipendet er en påminnelse om at når vi står sammen, kan vi skape muligheter og de neste store navnene kan løftes frem.

Det er med et glitrende øye og et bankende hjerte vi ser frem til Mablis 2024, hvor årets stipendvinner vil ta scenen med storm.
Takk Lyse, for at dere er med på å støtte dette prosjektet!

Så, til alle dere musikktalenter i Rogaland – drømmen er bare en nominasjon unna.

Nyheter

Juryen har talt, finalistene til Mablisstipendet er klar!

Les mer →

Kriminell Kunst x Asfalt – 26. april

Les mer →

Anna Lille: Eids stjerne skinner på Mablis i Sommer

Les mer →

Lyse + Mablis = Mablisstipendet 2024

Lyse + Mablis = Mablisstipendet 2024