Mablisfestivalen Meny

Nyheter 2024

Juryen har talt, finalistene til Mablisstipendet er klar!

Mablisstipendet blitt et viktig springbrett for artister som ønsker å nå ut til et større publikum. Med en generøs premie på 25 000 kroner fra Lyse og en garantert spillejobb på Mablisfestivalen 2024, har dette initiativet vekket stor interesse og entusiasme blant musikere og publikum. Juryen har gått gjennom rett i underkant av 2000 nominasjoner, og valgt ut fem lokale talenter som går videre til finalen.

Mablisstipendet involverer nominasjoner fra publikum, nøye utvalg av finalister av en kompetent jury, og til slutt en offentlig stemmeprosess som kårer en heldig vinner. I år har juryen, bestående av Ida Collett Belle, Jesper Brodersen, Morten Gjersum, fjorårets vinner Bastian Tjemsland, og prosjektleder for Mablisstipendet Kristine Grude Nesvik, gjort sitt valg.

Disse fem jurymedlemmene, alle med en solid bakgrunn i bransjen, har nøye vurdert de mange talentfulle nominerte.  Nå har de valgt ut fem finalister som ikke bare utviser eksepsjonelt musikalsk talent, men også har potensialet til å utnytte Mablisstipendet til å ta sine karrierer til nye høyder.

Stem på din favoritt her! 

Etter nøye vurdering har juryen valgt ut følgende fem finalister til Mablisstipendet 2024:

Deponi
Deponi er et ungt band som spiller bråkete og skitten pønk. Deponi har raskt fanget oppmerksomheten i pønkscenen i Stavanger. Bandet ble dannet i våren 2022 og har siden det spilt konserter på løpende bånd.

Juryens uttalelse:
Denne gjengen kommer til å ta enorme steg fremover. Deilig med litt brutal hardcore punk om alt som er galt i verden. Angrip!

Karavan
Karavan ble til i 2019 og er et Doom metal band fra Jæren. Med inspirasjon fra band som Weedeater og Black Sabbath, er lydbildet deres som en hardtslående vegg av gørr og fuzz. Tekstene deres er basert på det skjulte, det okkulte og universets store mysterier.

Juryens uttalelse:
Sakki, så kule. Alle som kan noe om denne sjangeren mener at denne gjengen er de neste store. En deilig sludgy-farse fra Bryne.

EDEL
EDEL er en vokalbasert indie-soul-rock duo bestående av Malin Stokka og Vera Ottesen fra Stavanger. Det handler om «self empowerment», om å benytte alle aspekter ved seg selv og om å utfordre balansen mellom det maskuline og det feminine. Duoen arbeider innovativt og dynamisk med å utforske ulike sjangre, men har allerede bygget et godt rykte for sine knallsterke live shows.

Juryens uttalelse:
Proft produsert og vakkert. Her ser juryen kjempestort potensiale med Malin og Vera som smelter så fint sammen i EDEL

SHFFL
SHFFL er et indie-rock band som tar inspirasjon fra flere sjangre og tidsepoker, og prøver derfor å skape musikk med en både moderne og oldschool feel. Med originalt bare to medlemmer slapp de sin debut-fanfare «in time» i 2023. SHFFL står nå sterkere enn noen gang før, med flere nye medlemmer og et enda større lydbilde! 1. mars slapp de sin debut-EP «eepy», med lofi 70-talls vibe til all slags vær.

Juryens uttalelse: En deilig tidsmaskin til gamle dager. Her snakker vi Joy Division og Cocteau Twins pakket i en Rogalandsdrakt. Mer av det takk!

Tayka
Tayka Råke-Lundgren er en sanger, rapper og danser fra Tasta. Hun startet karrieren sin som danser, men fant fort ut at hun hørte hjemme på scenen som artist. På kort tid har hun markert seg i Stavangers musikkscene etter opptredener på både Musikkfest og Xplosif i 2023.

Juryens uttalelse: Tayka er en sanger, rapper og danser med scenetekke som få kan matche. Hardtarbeidende, ‘unapoligetic’ (på godt Stavangersk) og renspikka stjernemateriale. Jepp, vi snakker full pakke.

Stem på din favoritt her! 

Vi ser med spenning frem mot finalen den 12. april på Blåveis. Der sanker finalistene inn de siste stemmene live på scenen!

Takk til Lyse for deres støtte og engasjement i dette prosjektet. Sammen skaper vi muligheter.

Nyheter

Bli med i Mablis sin markedsavdeling!

Les mer →

Juryen har talt, finalistene til Mablisstipendet er klar!

Les mer →

Kriminell Kunst x Asfalt – 26. april

Les mer →

Juryen har talt, finalistene til Mablisstipendet er klar!

Juryen har talt, finalistene til Mablisstipendet er klar!